Güney Kore'ye seyahatinizi planlıyor ve kültürel deneyimlerinizi en iyi şekilde değerlendirmek için en popüler yemeklerin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Güney Kore'yi ziyaret ederken denemeniz gereken 11 yöresel yiyecek hakkında bilgi almak için bu yazımı okuyabilirsiniz.
1. Kore Barbekü, 고기구이
Bunun yanına da tavsiye olarak önereceğim içecek ;
''소맥'' (Somaek) : Soju (소 ) + Bira (맥 ) karışımı bir içki ve tabi olmazsa olmaz yan mezemiz “김치” (kimchi) ve diğer mevcut soslar ile, bu tüm arkadaşlarınızla harika bir akşam yemeği / gece atıştırmalığı tercihi. Biraz fiyatı tuzludur tabi , dana eti pahalı çünkü ama imkanınız varsa deneyin derim.
2. Chimaek, 치맥
Tavuk (치긴) ve Bira (맥주) = “치맥” olarak da bilinen Chi-maek , tüm Güney Kore'nin en klasik kombinasyonudur. Bu kombinasyona sahip birçok Kore dizisi görmüşsünüzdür eminim. Tatlı veya baharatlı yağlı tavuğu tamamlamak için bira soğuk soğuk yanında iyi gidiyor sanırım ki baya baya meşhur ve kullanılan bir yemek tabiri.
3. Peynir Dakgalbi, 치즈 닭 갈비
Dak-galbi (“닭 갈비”) baharatlı tavada kızartılmış tavuk olarak da bilinir. Gochujang olarak adlandırılan bir macunla marine edilmiş doğranmış tavukla hazırlanan ,tatlı patates, tteokbokki (떡볶이) pirinç kekleri, lahana ile karıştırılmış lezzetli bir tavuk yemeği.Hemde uygun fiyatlarda olduğu için kolaylıkla günlük kullanımlarda tercih edilebilir diye düşünüyorum. Yanında da tavada erimiş peynir 😋😋 yemede yanında yat yani
4. Jjimdak, 찜닭
Jjimdak (찜닭), buharda pişirilmiş tavuk, soğan, patates, tteokbokki ve ganjang (간장) olarak bilinen tatlı Kore soya sosuyla marine edilmiş diğer sebzelerle yapılan bir yemektir. Bu yemeğin yanında ihtiyacınız olan tek şey bir kase pirinç lapası :) Peynirle yapılan bu servisinden dolayı Dakgalbi'ye benziyor aslında ama bu daha çok sebzeli versiyonu diyebiliriz.
5. Galbitang, 갈비탕
Galbitang - “갈비탕”, sığır eti kaburgası, turp ve soğanla yapılan geleneksel bir Kore çorbasıdır. Bu yemek besleyici, lezzetli ve "lüks" bir yemek olarak kabul edilir, çünkü kısa kaburgalar pahalı bir et kesimidir. Bununla birlikte, yerel bir lokantada 10,000 won civarı bir paraya bulada bilirsiniz. ''Bu lezzetli kase, soğuk kış mevsimlerinde sizi sıcak tutmanın en iyi yoludur! '' diye düşünüyorlar :) bilemiycem ne kadar doğru ...
6. “Tteog-Twi-Soon”, 떡 튀순
“Tteog-twi-sun”resimdeki üçlünün kısaltılmış adı aslında . Bu sokak satıcılarında bulabileceğiniz değişik atıştırmalıklardan bazıları. Hangisini denk getirirseniz deneyin aslında :) baharatlı pirinç kekleri, kızartılmış atıştırmalıklar ve dondurma gibi çok değişik sokak atıştırmalıkları mevcut. Denemek lazım hangisini seveceğiniz belli olmaz :) Bu kombinasyon da Kore'de son derece popülermiş .
7. Hotteok, 호떡
8. Bingsu, 빙수
Bingsu - “빙수”, meyvelerle veya kırmızı fasulye, susam ve yer fıstığı gibi geleneksel malzemelerle bir araya getirilmiş aromalı kırılmış buz karışımını bir araya getiren bir tatlıdır. Son dokunuş için, genellikle yoğunlaştırılmış süt veya tatlı bir sos (şurup) ekleniyor. Çok değişik versiyonları mevcut . Ben bir kaç çeşidini denedim ve sevdim :)) Yaz mevsimi için dondurmayla yarışır yani ikisi :D Ama be kırmızı fasulyeyi sevemedim niyeyse bilmiyorum. Daha çok tatlı karışımlı olan versiyonlarını yiyorum.
9. Meokgolli + Pajeon, 막걸리 + 파전
Meokgolli - “막걸리” ise benim favori içeceklerimden birisidir laf aramızda :)) içimi o kadar güzel ki soğuk salep içiyormuşsun gibi amaaa tabi ki salep içiyorum diye çok çok da içmeyin çarpar ! 😆😆
10. Naengmyeon, 냉면
11. Kimchi Mandu, 김치 만두
Aslında daha denenebilecek çok fazla şey var ve yazdıkça yazasım geliyor ama bunun sonu gelmez sanırım :)) Belki ilerde 2.versiyonunu da yayımlayabilirim. Şimdilik bunları listenize ekleyebilirsiniz.
Umarım bir gün deneyebilirsiniz 😇😇 Hoşçakalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder