Kore'nin Popüler İçkileri - Kalbim Kore'de Kaldı

Games

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Kore'nin Popüler İçkileri

Share This


Kore'de yaşlılar dahil olmak üzere acayip bir alkol içimi söz konusu.. Yani üniversitelere alkolle giriş bile serbest öyle söyleyeyim size.  Tabi buradan anlayabilirsiniz alkolü adam gibi içtiklerini..  İçip içip sapıtmıyorlar ki bu yasaklanmamış. Kore'de alkol her yerde satılıyor girdiğiniz her markette Soju veya maggolli bulabilirsiniz.  80 yaşında teyzeleri bile gündüzleri geceleri fark etmez parkta oturup alkol alırken görebilirsiniz :D Ve Kore'de sizden büyük birisi size alkol ikram ederse onu kabul etmemek büyük saygısızlık olarak görülüyor. Tabi dini kurallar işin içine girince kabul edilebilir bir olay olur sanırım. Açıklamak  lazım biz dinimiz gereği içmiyoruz falan diye.. Yani tabi ablam ve ben alkol kullandığımız için böyle bir açıklama gereği görmedik ama kullanmayanlar için diyorum.. Bakalım bu alkoller nelermiş. 


1) Soju (소주)

Soju dünyada en çok satılan alkolmüş ... 😱 Şok geçirmemek elde değil. Tabii ki en çok tüketim yeri Kore! Kore'deki en ucuz alkol soju.. Fiyatı 1000 won.. Şöyle diyim suyun da fiyatı 1000 won :D Bizim paramızla 5 TL yapıyor ama maalesef ki o bizim paramızın değersizliğinden :/  Onlar için 1lira gibi bir şey o para yani..  Bu alkolün meyvelileri falan da var sadesi de var. Adamlar soda niyetine tüketiyor sojuyu anlayacağınız.. Tadı biraz votkayı andırıyor. Önce tatlı sonradan acılaşan bir tadı var.. Ama güzel :D Her yemekle de güzel gidiyor valla ondan o kadar çok tüketiyorlardır.  Alkol oranı ise % 19 .. Epey etkili bir alkol yani.. 

2) Makgeolli (막걸리)





Bu daha düşük oranlı bir alkol .. "Pirinç şarabı" olarak da geçiyor.. Alkol oranı %6 .. Daha az alkollü yani.. Ama tadı güzel.. Öyle acı tat almadan rahatça içebileceğiniz bir alkol. Fiyatı ise 3000 won dan başlıyor.. Daha pahalıları da var özel yapım olanlar falan filan.. 

3) Dongdongju (동동주) 


Dongdongju, bir makgeolli türüdür, fakat ondan çok daha az tüketilir. İkisi arasındaki asıl fark, makgeolinin, fermantasyon işleminden sonra tüm pirinç katılarını çıkarmak için filtrelenmiş olmasıdır, oysa dongdongju, içinde hala pirinç parçacıkları bulundurur. Ayrıca makgeolli'ye benzer, daha pahalı özel dongdongju  ürünleri bulabilirsiniz, ancak ortalama şişeniz yaklaşık 4.000 won'dur.  Kore'de hiçbir yürüyüş gezisi sonunda makgeolli veya dongdongju paylaşmadan tamamlanmaz!

4) Sansachun (산사춘)


Sinirlerinizi sakinleştirecek bir şey arıyorsanız, bir şişe sansachun'a ulaşın. Koreliler sakinleştirici bir etkisi olduğuna inanıyor. Sansachun ve baekseju ayrıca yakju (ilaç alkolleri) olarak da bilinir. Güya, günde bir bardak içerseniz doktoru uzak tutacak. Sansachun, gül ailesine bağlı kırmızı meyvenin fermente edilmesinden yapılır ve hafif meyvemsi bir tada sahiptir. Ortalama bir şişe yaklaşık 4.000 won ve alkol içeriği yaklaşık% 14 tür.

5) Bokbunja (복분자)


Bu, geleneksel Kore alkolü şaraba yakındır. Böğürtlenden yapılır ve tatlıdır.  Bu mor harikulade bir şişe yaklaşık 6.000 won ve % 15-19 alkol içeriğine sahiptir. En popüler balık veya jjukumi (haşlanmış ve baharatlı bebek ahtapot) ile tercih edilir. Bokbunja'nın testosteron seviyelerini ve sperm sayısını arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır, ancak aynı zamanda soju'dan nefret eden ve daha lezzetli bir şeye ihtiyaç duyan kadınlar için bir içecek olarak da bilinir, bu yüzden her iki cinsiyet için de bir kazanç!

6) Baekseju (백세주)


17.yy 'dan beri Kore'de üretilir. Sansachun'un benzeridir, bu da bir başka Kore harikası alkolü ve daha kuvvetli bir yakju (ilaç) şekli. Ancak, çok benzer bir tadı yok.  Baekseju içmenin en popüler yolu, baekseju ve sojuyu eşit parçalarla karıştırırken yapılan ohshipseju'dur. Anlamadınız değil mi? Baekseju, 100 yıllık likör demektir ve ohshipseju, 50 yaşındaki likör demektir! 50/50 karışımı! Zekice! (Baek =100,ohship = 50 )  Her neyse, baekseju hemen hemen tüm Kore et yemekleri ile içmek iyidir . Bu, bir marketten alacağınız en pahalı Kore alkolüdür, ortalama 8,000 won maliyetli bir şişe  ve % 15 alkol içerir.

7) Maeshil ju (매실주)


Bu muhtemelen Kore alkolleri arasında en tatlı olanıdır. Maeshilju fermente edilmiş yeşil eriklerden yapılır. Çoğu zaman şişedeki eriklerin bir kısmı ile satılır. Süper tatlı çünkü erikler kahverengi şeker ve bazen de bal ile birlikte fermente edildi. Bu muhtemelen kendi başına en iyi giden içecektir, çünkü bir çok Kore yemeği yoğun tatlılıkla uyuşmaz. Kimbap veya moolnaengmyun gibi, oda sıcaklığında veya daha soğuk bir şeyle deneyin. Bunlardan bir şişe yaklaşık 5.000 won ve yaklaşık% 14'lük alkol ile sizi sarhoş edebilir.

 Keyifli içmeler .. Ve sarhoş olursanız mutlaka bu Kore usulü geceden kalmalara birebir gelecek yöntemleri deneyin :D Tık Tık

1 yorum:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages