Hangi Kore Şehrisin ? - Kalbim Kore'de Kaldı

Games

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Hangi Kore Şehrisin ?

Share This

Seoul (서울)


Nüfus: 3,6 Milyon

Güney Kore'nin başkenti olan Seoul eşsiz binaları içeren, hem modern hem de geleneksel unsurların bir karışımı olan 'uyumayan şehirdir'. Kentin en büyük moda, müzik, sanat ve alışveriş bölgeleri olarak hizmet veren yerler ; Itaewon  ve Hongdae'dir..

Seoul'deki ilgi çekici yerler :Dongdaemun Design Plaza, LOTTE World Tower , N Seoul Tower , Gyeongbok, Han Nehri, Cheonggyecheon, Myeongdong, Itaewon ve Hongdae, Namdaemun  ve Bukhan Dağı.

Seul'de doğan doğan ünlüler ; Jonghyun (SHINee), G-Dragon (BIGBANG), Bom (2NE1), Leo and Hongbin (Vixx), Yoona (Girls Generation) Park Hyun-sik (ZE:A) and Siwon (Super Junior).

Busan (부산)


Nüfus: 10,29 1 Milyon

Güney Kore'nin en büyük ikinci şehri olan Busan, doğal unsurlar ve endüstriyel büyüme ile mükemmel bir şekilde birleştiren bir sahil şehridir.

Busan'daki ilgi çekici yerler : Haeundae, Gwangalli ,Nampo-dong Caddesi , Gwangalli plajı , Dongnae Oncheon doğal kaplıca,  Gamcheon Kültür Köyü, Gwangan Köprüsü ,  Beomeosa Tapınağı, Busan akvaryumu . . .

Ayrıca ünlü Busan Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır

Busan'da doğan ünlüler ; Hoya (INFINITE), Jimin and Jungkook (BTS), Eunji (Apink), Ren (NU’EST) and Lizzy (After School).
Incheon (인천)


Seul'un hemen yanında, Incheon liman şehri bulunuyor. 1883’te Kore’den dünyaya açılan ve uluslararası bir liman haline gelen şehir olan Incheon, o zamandan beri dış ticaret ve gezginler için gelişen bir yer haline geldi!

Bu limanın yanı sıra, şehir halkının yerliler ve gezginler için en popüler yerlerinden biri haline gelen Incheon'un Chinatown'u (çin kasabası) da kuruldu.

Incheon'daki ilgi çekici yerler : Bupyeong İstasyonu Yeraltı Alışveriş Merkezi , Jayu Parkı, Wolmi Tema Parkı ve Songwol-dong Peri Masalı Köyü bulunmaktadır .

Incheon'da doğan ünlüler ; Minho (SHINee), Hyrorin (SISTAR), Jaehyun (N.Flying), Yerin (G.Friend) and Bang Yongguk (B.A.P).

Daegu (대구)


Daegu, Güney Kore'nin dördüncü en büyük şehridir . Zengin tarihi ile birlikte, Daegu moda, tekstil ve endüstrisi ile birlikte büyük bir metropol şehir haline gelmiştir.

Daegu'daki ilgi çekici yerler : Daegu Seomun Pazarı, Unmunsa Tapınağı , Yangnyeonsi Pazarı ve Daegu Uluslararası Vücut Boyama Festivalleri ve Starlight Fairy Town Aydınlatma  Festivali gibi festivaller sayılabilir .

Daegu'da doğan ünlüler ; Key (SHINee), Bona (Cosmic Girls), Irene (Red Velvet), Taehung and Suga (BTS), S.Coups (Seventeen) and JUN.K (2PM).

Gwangju (광주)


Gwangju  Kore'nin güneybatı kesiminde bulunur. Ekonomi ve eğitim merkezi olarak tanınmaktadır.  Kendisini Asya Kültürünün Merkez Şehri olarak tanımlamışlar.

Gwanhju'daki ilgi çekici yerler : Naganeupseong Halk Köyü ,  Icheon Seramik Köyü ,  Yulpo Plajı ,  Soswaewon Bahçesi  ve  Boseong Yeşil Çay Tarlası gibi cazibe merkezleriyle .

Gwangju'da doğan ünlüler ;  Seungri (BIGBANG), Minzy, Hongki (FT ISLAND), Hyemi (Nine Muses) and Suzy (miss A).

Daejeon (다전)


Güney Kore'nin beşinci en büyük şehri olan Daejeon - “Ulaştırma(taşıma) Merkezi” olarak bilinen, iki ana demiryolu ve ekspres hattına ev sahipliği yapan televizyon ve medya merkezi.

Daejeon'daki ilgi çekici yerler : Expo Köprüsü , Daejeon Hayvanat Bahçesi , Daejeon Parkı , Yuseong Spa ve 18 üniversitedir.

Daejeon'da doğan ünlüler ; Song Joon-ki (Descendants of the Sun),Park Jimin, Hyuk (Vixx), Wooshin (UP10TION) and Jo Bo-ah (Shut Up! Flower Boy Band).

Ulsan (울산)


Son olarak, Güney Kore'nin altıncı en büyük şehri - Ulsan! 'Endüstriyel Güç Santrali' (endüstirinin evi) olarak bilinen Ulsan, dünyanın en büyük otomobil montaj hattına ve en büyük tersanesine ev sahipliği yapmaktadır.

Ulsan'daki ilgi çekici yerler : Yeongnam Alplerinin gümüş kaplı tepelerine , Onngi 'Earth-ware' Köyü , Ulsan Büyük Parkı ,  Taehwagang Nehri Büyük Parkı ve Ilsan Plajı'na ev sahipliği yapmaktadır .

Ulsan'da doğan ünlüler; Seo In-guk (Shopping King Louis), Kim Taehee (The Restless) and Raina (After School).

💁👈 Ben Incheon çıktım :) Severim bu şehri 💖💖...

2 yorum:

  1. Selam ben de iadei ziyarete geldim, ne güzelmiş blogunuz :)

    YanıtlaSil
  2. unutmadın de mi blogunu yaaaa :) baksana bi dee, en sevdiğim dizileri yazdım içinde koreler de var. kaybolmaaa :)

    YanıtlaSil

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages