Kore Batıl İnançları - Kalbim Kore'de Kaldı

Games

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Kore Batıl İnançları

Share This
Korece batıl inançlar pek çok insan tarafından olağan dışı hatta düpedüz saçmalık olarak görülmüştür. Ama yinede bunlara inanan kısım da aşırı fazladır.  Bütün kültürlerin kendi batıl inançları vardır elbet; Ancak, Kore bu konuda nirvana diyebilirim :) Sizin için bir kaç tanesini paylaşacağım bu yazımda...

1 - Kelebekler kör yapar 💀💀

Söylentiye göre, bir güve ya da kelebeğe dokunduktan sonra gözünüze dokunmanız sizi kör eder. Bu  batıl inanç çok fazla yaygın değildir, ancak yüzlerce yıldır etrafı dolaşıyor ve hala birçok Koreli tarafından inanılıyor. 
2 - Gece ıslık çalmak💀💀

Hayaletleri ve yılanları evden uzak tutmak için gece ıslık çalmanın yasak olması gereken bir batıl inanç vardır. Bu batıl inançları destekleyecek önemli bir bilimsel kanıt bulunmamasına rağmen, yinede inanılmaya devam ediyor. 😛

3 - Hediye olarak ayakkabı almak💀💀

Kore'de birisine ayakkabı hediye etmek de tahmin edeceğiniz gibi ölüm çağrıştırıyor. Öleceğine işaret ediyormuş ve gene bu da hoş karşılanmıyor haliyle.

4 - Fan ölüm (vantilatör)💀💀

Kore kültürde oldukça yaygın olan bir batıl inanç, vantilatördür. Kapalı bir odada (kapı ve pencereler kapalı) gece çalışan bir elektrikli fana sahip olmanın sizi boğulma veya hipotermi ile öldürebileceğine inanmaları. Bu fenomen “Fan Ölüm” olarak bilinir. Yaz mevsiminde Kore'deki havanın çok sıcak ve nemli olduğunu giden arkadaşlarımız çok iyi bilirler. Yani sıcak, nemli bir yaz gününde serinlemenizin en kolay yolu vantilatör değil mi ? ( şimdilerde tabi ki klima 😊) Bu batıl inançlar Kore kültüründe o kadar popüler hale geldi ki, fanları yapan firmalar bu elektrikli fanlara zamanlayıcıları dahil etmeye başladılar (yoksa batacak adamlar ), böylece siz uyurken kendiliğinden kapanmasını sağlayabileceksiniz. 

 5 - Taşınma sırasındaki ruhların takip edeceği inanç 💀

Bu batıl inanç ise çok ilginç ve sıra dışı bir batıl inançtır. Eski evinizden çıkıp yeni evinize taşırken, kötü ruhların işlem sırasında sizi takip edebileceğine dair bir inanç vardır. Aslında, bu birazcık şey gibi eski evde yaşadığınız kötü olayları ve yaşanmışlıkları temsil eden hatıralar gibi  ama bunun biraz daha abartılmış hali. Yani evinizden taşınırken geçmişte kötü anılar yaşadığınız bir günde ayrılmamalısınız ki kötü şeyler sizi takip etmesin, iyi günde ayrılın ki iyilikler peşinizden gelsin gibi. Böyle söyleyince pek bir mantıklı geldi :))

 6 - Otururken bacaklarını sallamak 💀💀

Hepimiz bunu zaman zaman yapıyoruz - bacaklarımızı sallıyoruz. Sinirli olduğumuz zamanlar ya da sadece alışkanlıktan dolayı...
Kore kültüründe, altın ve refahın bacaklarınızın içinde olduğunu biliyor muydunuz? Bu sıradışı batıl inançtan dolayı, bacaklarınızı sallarsanız servetinizi de sallayacaksınız demek yani bir nevi servetinizi atıyorsunuz savuruyorsunuz gibi.Böylece sonunda parasız bir geleceğiniz olacak demek oluyor.

7 - Dört numara laneti 💀💀

Korece, “dört” kelimesi, ölüm kelimesi ile aynı sese sahip. Bu sebepten dolayı, birçok apartman, otel ve hatta hastanelerin dördüncü katı yoktur! Asansörler bazen dördüncü katı atlayıp beşinci kata çıkacaktır yada “4” rakamı yerine “F” (4ün ingilizcesi olan four ) rakamı yazacaktır. Buna ben bir kaç kere şahit olmuştum genellikle ''F'' rakamı kullanıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages